✿klik untuk kaya✿

Saturday, December 3, 2011

Alhamdulillah,kekasih dunia akhirat.

Assalamualaikum.
hye my dear blog,
Alhamdulillah , ikatan kami sudah hampir genap 4bulan. 

Sebelum anis potpetpotpet lagi panjang,jom dengar lagu najwa latif ni dulu.





Best kan lirik dia?;)

10 Soalan untuk Si dia,
                            1.Will you marry me bahagia till jannah?
                            2.Boleh Mr.B jadi imam n bb jadi makmum dalam   
                               keluarga kita nanti?
                            3.Boleh B jadi papa n bb jadi mami yang soleh n solehah 
                                untuk puteri n putera kita nanti? 
                            4.Boleh B terima semua kebaikan n keburukan bb?
                            5.Boleh B sentiasa ada bersama bb time susah n senang?
                            6.Boleh B didik bb untuk bersama2 ke jannah?
                            7.Boleh B hiburkan hati bb even bb dah byk buat b sedih?
                            8.Doakan jodoh kita selamanya k?
                            9.Doakan bb sentiasa cantik dimata B n DIA k?
                            10.3 words: I lOVE YOU!

OK! end of perkataan B n BB:D-gediks.

Semua soalan diatas saje je anis reka nak penuhkan entry ni.sure la jawapan dia semua BOLEH kan?*tq MR.B


Jom cuci mata dengan gambar pertunangan kami yg berlangsung pada 1sept2011.

                            (doakan kami bahagia dunia dan akhirat)









Sekian daripada anis.
lots of love!
"Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata...
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat rohani dan hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat, asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana diri ini serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia.
Dan yg akan terjadi, andai tak sama dgn kehendak hati, insyaAllah ku redha ketetapan Illahi.."

Saturday, November 12, 2011

happy 12nov!

assalamualaikum...
dear blog,


Alhamdullillah untuk nafas yg masih dapat aku hirup, masih dapat aku merasai nikmatNYA.
Genap umur 23 tahun,yeeeeehaaaaa!
p/s:saya nak kawen + jadi doktor;p

Terima kasih untuk my beloved:  1: papa and umi

may ALLAH bless us!happy happy family.amin

I love u gurls!

we lOve U mama!

gOOD luck for the SPM 2011 gorjes!!!

                                              2: my siblings(arif,aimi, zati, nina, dik ki)
                                              3: my akhyar(amin)


                                              4: friends
----->special thanks to my housemates (aina,iba, kinah)for delicious chocolate  cake + super cheezylicous  tuna n sosej pizza !!
tq so much!(my tummy also say,tq bebeh!)
 triple moist choc cake!!!

our cheezylicious pizza!!
-----> lovely thanks to my dear zulaikha. Terima kasih untuk malam 12nov 2011, bawak aku jalan2,hirup udara malam mansoura, menambahkan kalori perut aku + big moo(peneman malam aku)hehe 

jeng jeng jeng!
biar gambar berbiacara:

              
     
            

----->also  to my beloved friends alam maya(FB @ twitter ) tq for your birthday wishes and dua' (^_^)  
InsyaALLAH hari esok adalah lebih baik daripada yg sebelumnya.
       
selamat malam!
happy 12 nov:)
tata!

Thursday, November 10, 2011

studio in white

assalamualaikum,
hye hye hye,
agak lama anis tak mengarang kt blog usang ni kan.
3 bulan kat malaysia dah banyak habiskan masa anis untuk spent time with family n my love.
tak sempat nak tengok blog usang niT___T
actually,dah plan nk delete blog ni.sebab tak suka dengan penulisan yang agak kebudak-budakan suatu ketika dahulu.
ok!dah habes merapu for the 1st part,anis nk merapu for the 2nd part.
INSAF!!kenapa insaf?
hmm...bila difikir-fikirkan balik.nothing much to be excited about being a model.(kata2 ini hanyalah peringatan untuk diri anis, bukan untuk menghina sesiapa)
kalau dulu,anis sangat teruja bila tengok makeup n posing2 depan camera.
once anis dah try,its enough for me.hati tak terpanggil nak ke peringkat seterusnya.
p/s:umi pesan,awk bukannya cantik sgt nk jadi model,cukuplah kecantikan itu untuk suami nnt.T___T
si dia pun ada cakap,sy pun xsuka awk posing2 depan org laen.tp nk larang awk,tkot awk merajuk nnt.susah.

Oh!begitulah pesan org yg anis paling syg.
cukup dengan kata2 mereka sahaja sudah buat aku sedar.

                            enough is enough!
memang snap pic bersama photog sgt fun,enjoy,new experience.
tetapi,bukan untuk hati anis.semua kenalan yg anis kenal,anis tetap tak akan lupa n selalu dihati---->to my dear photographer n my beauty sis(MUA)
alhamdulillah.

btw!
studio in white?T___T nope!studio in red n white pun cantik!(next update)
          opps!tetapi bukan fullstop untuk snap pic and makeup ok!

                                  please!hadiahkan camera.
                                             hehe
                                  salam eid adha 2011
                                           (^^_^^)
 

Monday, July 4, 2011

preshoot with uncle and sis nazz

assalamualaikum..


Hey!aku dah sampai malaysia la.selamat sudah gulf air mendarat pada 30hb jam 3.35pm.
Seperti yang aku cakap pada entry lepas, aku nak join photoshoot.
So dapatla sedikit hasil pose yg biasa. Tak lumayan pun.
Biasa sahaja (^_^)

next time if berpeluang,nak join studio photoshoot.mst cantek kan studio in white!

Tq to uncle and sis nazz:)


Time ni jugak hana, k.ajin n hanan ada.
tq sbb sudi teman.hehe
btw, hana dah salah info.ni bukan photoshoot muslimah lagi.hehe

bye!


Saturday, June 18, 2011

♥OH dunia♥

assalamualaikum

Hati aku berbicara lagi.
Oh dunia!
actually its all about my world.
Hari ni maybe kawan-kawan aku tengah study tapi aku sebok2 dok bukak blog ni.gatal tangan nak update blog:D

Exam hanya tinggal satu paper je lagi.Aku harap semua smooth sahaja:)
InsyaALLAH!

event kt malaysia yg bakal aku jelajah(ayat kampung sahaja):

29hb JUne,2.30pm gulf air singgah gelanggang KLIA, malaysia.

1. 2hb JULY>>>>> pre shoot with uncle bizcotz
                            pre makeup with sis nazz


2. 17hb JULY>>>> photoshoot muslimah (vintage style)


still wonder nak pakai wardrobe ape.
Tapi, its ok, Bila  jejak je kaki kat malaysia nanti dah  janji nak ronda2 dengan Mr.A(kekasih gelap)
Mr. A idaman hati pujaan hati sangat2 aku cinta(terlebeh sayang);p

Nanti bila dah siap snap2 dengan uncle bizqotz, aku update pic edit version dari uncle.
x lupa untuk sis nazz, nanti aku update pic super makeup dari sis nazz^^
wow!excited la dapat shoot dari photog and MUA fofular gitu^^ 

kredit pic to ms hanan super fofular:)

Wednesday, June 15, 2011

♥salam takziah♥

assalamualaikum..

Dear ema,

Tepat jam 12.30pm setelah aku melangkah keluar dari dewan exam, aku terima satu message daripada sahabat baik aku.
Hanya satu patah dapat aku ungkapkan.
'innalillahiwainnalillahhirrajiun'


Banyakkan sabar k awak.saya tahu sakit dan perit hati untuk menerima orang tersayang pergi meninggalkan kita untuk selamanya.
Semoga dia ditempatkan dikalangan mukminin.
Hanya doa mampu kita sedekahkan untuk arwah.

 Link berita:



love,
anis

Sunday, June 5, 2011

saya mahu header free

assalamualaikum...

Membebel di petang hari.
Tinggal lagi 10 hari aku nak exam, then 29hb dapatlah aku terbang naik gulf air pulang ke malaysia.
sambil aku dok godek2 blog aku ni. Then aku nampak satu entry
                                  

                                     "saya mahu header free"
                                                by: cik yuyu
 So, As usual,aku pun karang la sedikit celoteh untuk join contest tu.
(^_^)



'Saya mahu header free kerana, saya teruja bila tengok blog yang ada header terpampang muka pemilik blog tu. Header yang comel-comel juga dapat meriahkan lagi blog kita dan nampak lagi menarik'


sekian.

saya nak tag 2 org kawan saya:

Tuesday, May 31, 2011

♥aku ingin kau tahu♥

assalamualaikum

Aku ingin mengimbau masa lalu,memori yg masih terkesan.

orang cakap tak perlu mengimbau masa lalu. Maaf!
Aku bukan mengimbau, tetapi TERimbau bila aku dengar kisah lagu ini.

(^_^)

tetapi,bukan untuk statement last tu.


Semoga kau selalu bahagia bersama bintang yg baru.




muka tak comel minta dibelasah
 bye!

Thursday, May 26, 2011

♥heart♥

assalamualaikum..

tiada kata yang ingin aku ungkapkan,
sebagai pengganti untuk air mata.


yaALLAH,kuatkanlah hati hambamu ini.

lemahnya bila kehendak hati tidak kesampaian,bila kata2 seindah istana ditangguhkan.

insyaALLAH,ada hikmah disebaliknya.
aku akan cuba menjauhkan diri,selagi terdaya.
amin.


Wednesday, May 25, 2011

♥yes I'am ♥

assalamualaikum.




amazing day with my colleague, hanan amirul
(^_^)
I really appreaciated for that moment.

YES I'am.
aku memang suka bila org amek pic aku.

Q.ada aku kesah if org ckp aku suke amek pic 'poyo' even muka x cun ?

A.not really
B.oh damn! bla la ko!
C. tq for being my critic
D. ala,ko kutuk aku,ko berani ke?

the answers is 

A + C
aku buat semua ni sbb :
1. minat
2. banyakkan koleksi photo

bukan untuk org cakap:

auw,cantek la awk.
bukan untuk famous.sebab aku tahu,ini adalah pinjaman dari yg ESA.



 A smile is an inexpensive way to change your looks
bye!

Sunday, May 22, 2011

i hate you because u make my heart melt

assalamualaikum

my heart is melt
that's the only statement that i can express my emotion now.
he's different
(^_^)

ish,nape ngn aku ni.tension study ke?
nope!
tension sikit2 je.sbb aku masih kalut nak cover study lagi.
aish2.
tinggal 23 hari lagi untuk final.

bila mainan hati asyik berbisik,so aku bukak 
new post
(^_^)

memang aku sedang bahagia.
bukan selalu bahagia.aku pernah gagal.aku pernah dikutuk,dicaci.
aku bukan sahaja jatuh cinta dengan kekasih hati.
tapi aku jugak jatuh cinta dengan life aku.
*
*
*
*
*
*
*
our creator
my parents
my siblings
my friends 

habes sesi merapu.
fullstop!

we all need somebody to lean on
(^_^)


OMG!I must grab that shoe!

Tuesday, May 17, 2011

♥relationship♥

assalamualaikum...

Pada sebuah pertemuan, hargainya dgn ikatan kita pada Tuhan. Peliharalah sebuah pertemuan dgn syariat yang Allah gariskan, insyaAllah akan diberkati  bukan hanya hingga ke jinjang pelamin, tetapi hingga ke akhir hayat kita.



'maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta
'

soon,insyaALLAH

TQ ALLAH

Monday, May 16, 2011

♥blackberry dah jadi blueberry♥

assalamualaikum.

perkara penting,mustahak yang anis nak share.
hehe

nothing actually,I just feel sorry to my half heart.

disebabkan saya,awk punye BB rosak.then bila kena baiki,dah boleh beli yg baru.
awk pun xtaw harga sampai RM900 n up kan.
picture by google
I'm sorry,really2 sorry.
nanti dah kawen,sy dah keje.saya kasi hadiah kt awk k.
(*_*)
muka sdey manje2.
hehe

jalan cerita:
masa kat sunway pyramid,tengah kami seronok2 amek pic pakai phone masing2.
aku x sedar bila masa entah aku tertepis tangan my half heart yg die pegang phone tu.
Im just sooooo panic.
mula2.jatuh kat kaki je.
dan2 sebab aku ni minah kalut gelabah sume ada,aku tersepak plak.

tersepak jatuh kemana?

jatuh ke tingkat paling bawahhhhh.

guess kami kat tingkat berapa?

tingkat 3

 no wonder la handphone tu dah hancur.

(*_*)
  
rasa bersalah sampai sekarang.
selagi aku x ganti,aku akan rasa bersalah.
maafkan saya.saya janji,ada rezeki,panjang umur,saya ganti k.

thanx sbb x marah sy.
hehe 

 ♥thanx sbb selalu ada untuk sy
                                                 
kalau saya,saya nak yang ni:
picture by google
thanks for everything,
my half heart.
 
"Love does not begin and end the way we seem to think it does. Love is a battle, love is a war; love is a growing up."






Friday, May 6, 2011

exam fever

assalamualaikum

*
*
*
stop  blogging jap,
sbb

exam fever!
until 24 june,then amek tiket balik malaysia
(*_*)
insyaALLAH.
doakan anis k
BYE! 

Tuesday, May 3, 2011

♥JOM shOpping♥

assalamualaikum

Jom view blog kt bawah.
bisnes kecil-kecilan untuk santapan semua
(^_^)
just click link kat bawah:
 


Wednesday, April 27, 2011

♥selamat hari lahir♥

assalamualaikum...

selamat hari lahir


entry khas untuk si cantik hidayah.
bFF forever.

kami kenal sejak sekolah watan.
nak cakap baek,xla baek sgt.tp kire satu geng la.
tp aku rasa bila dah tamat waktu sekolah lagi rapat ngn ms. dayah ni.
sbb kami ada byk time spend untuk komplot.
terutama untuk projek aku.
(^_^)
*
*
*
*
wish saya untuk awk:

1.jadi muslimah sejati

2.semoga awk jadi anak yg solehah

3.berjaya dalam hidup awk,didunia n akhirat.

4.jumpa bakal peneman hidup yg soleh

5.sentiasa bahagia 

6.sy sayang awkkkkkkk^^

khas untuk:

gadis limited edition 28 april.

maaf,xde photo dinding awk:(

Tuesday, April 26, 2011

♥hepi shokobiko♥

assalamualaikum...
hye!
tq ammu LE3.sweet memory.

this entry aku nak merapu pasal 'hari ikan masin'

nak taw ape itu hari ikan masin?
because of ancient egyptian Easter= Sham El-Nasim,merupakan salah satu perayaan terpenting yang perlu wajib disambut oleh rakyat mesir.
kenapa perlu ikan?

Ikan sangat dihormati dalam kepercayaan Mesir kuno. Belanak masin ikan (dikenali sebagai fesikh), adalah ditawarkan kepada para dewa di Esna di Mesir Atas apabila nama kuno Esna adalah Lathpolis, yang merupakan nama ikan asli sebelum masin.
Di Mesir kuno, keluarga akan menggabungkan semua: mereka akan berkumpul pada malam Sham El-Nasim untuk mewarnai telur rebus, mempersiapkan fesikh dan bawang, beberapa menggantung bawang pintu langkah-langkah mereka untuk mengusir roh jahat dan menempatkan mereka bawah bantal cucu mereka malam itu untuk memanggil dewa Sukar. Sebelum fajar, orang akan menuju padang rumput, taman-taman dan sungai Nil bank untuk menyaksikan matahari terbit sambil membawa makanan dan bunga. Mereka menghabiskan hari mereka keluar di udara terbuka, dengan sukacita bernyanyi menghilangkan jam. 
 unikkan kepercayaan setiap negara? ok,fullstop untuk sejarah negara mesir. 
p/s:sejak bila aku minat sejarah.hehe.(zzzzzz) 
  (diorang picnic siap ada khemah)

 oppss!aku x habes merapu lagi,xlupa jugak on that day kami picnic!sambil2 tu sambut besday azzahara hashim aka mos aka shokobiko^^kenapa timbul nama shokobiko?  dan2 masa tengah nyanyi lagu besday untuk mos,sebok je ammu(pakcik) magic show dok promote shokobiko(arabic word)tapi aku x pasti sangat apakah maksudnya(^_^)   
btw,hepi besday mos!
sweet 21
may ALLAH bless you.

 birthday gurl^^

hana muka comel,ika gaya macho suap GF^^
family outing best eva!



sorry,video x boleh upload:(


special edition,limited^^ 

tak lupa jugak kepada kawan aku,
nadiatul husna aka rohayu(^_^)
jauh dimata dekat dihati k.
BFF.

my dear ayu:)
 sorry dear,pic lame.hehe.nnt kite date,kite snap byk2 k:)

hepi besday my dear.
sweet 22
may ALLAH bless you.
i love you!  
  p/s:maafkan salah silap sayaxoxo  (^_^)
 salam bye!wish me luck untuk exam k.