✿klik untuk kaya✿

Friday, December 31, 2010

✿hepi 2011~tata 2010✿

 dear blog,
i rindu kt u la.meh i coret2 sempena 2011 k.


assalamualaikum..
We were given: Two hands to hold. Two legs to walk. Two eyes to see. Two ears to listen. But why only one heart? Because the other was given to someone else. For us to find.

HYE THERE!
 yeah...its already 2011.say tata to 2010 k.
I admit.2010 full of black black dot.eh dot dot black.eh.wateva la.senang2 titik hitam tp i percaya.sume titik hitam tu ada hikmah yg DIA dah tetapkan.
memang perjalanan 2010 i sgt2 perit k.xmo dah ulang for the becoming year.
tp yang i sgt2 sakitnye bila nak masuk 2011 ni.bout 2 hari lepas.n malam ni alhamdulillah.i sgt2 bahagia.
of kos la i mesti bahagia.WAKE UP baby,its already 2011
.
DIPENDEKKAN CERITA^^,sbb apa i ckp byk dot2 hitam~
beberapa hari lepas,i ada dapat ym dari seorang gurl.xpasti attack dari celah negara mane.
tp die cakap die bukan perempuan CIKARO^^.
boleh die fitnah BF i.mau jadi huru hara jap our relations(T____T).
mmg ada yang betol.tp xsume yang die cakap btol.ish2.
okla...i dah terima si dia segalanya.baik buruk die.past is past.everyone deserves second chance.no need la i cerita apa yang die fitnah.tapi u kena taw  fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhan..
and sebab hilangnya pahala terkumpul.^^(jadi ustazah kejap)
and one more things.manusia bley berubah and bertaubat.jangan nak hancurkan our relations.
ya...2 hari i derita.sume kata2 dah keluar.ikutkan hati,CLASH!and she will clap her hand.
hati memang sakit.tapi i bukannye sesempurna malaikat.like 1 of my friend said,everyone deserves 2nd chance.
so i buang yang keruh,i ambil yg jernih.
tp indeed of my heart.si dia betul2 berubah.and i trust him.dengan apa yg die buktikan.
cukupla dengan apa i uji die.dengan apa kata2 hinaan i.i pun sakit tahan perasaan.
cukupla dengan 2 hari kami menderita.(ceih!baru 2 hari,dah gelabah!haha)
mana bley tahan.^^

                             I love you, not for what you are, but for what I am when I am with you.

opps...sowi.luv curi pic poyo.haha^^
p/s:
kami hanya mampu berdoa dipanjangkan jodoh.dan diberkati oleh DIA.
ada orang ckp.banyak lagi benda nk pikir and perlu berdoa instead of nak berdoa pasal jodoh.
exceli for me sebagai hamba.dah tibe masanya kita doa pasal jodoh yang baik2^^



wishlist 2011:
1.bb yang latest.^^(sbb nnt nak bbm dgn my sygness,sume nk pakai bb.xaci!)
2.camera dari papa^^
3.makeup sbb nak kasi cun.haha^^over makeup cm patung.huhu
4.baju2 yang cantik.make me look adorable^^
5.melancong dengan yang tersayang^^
6.photoshoot saje2.^^hehe
7.kawen^^haha.

haa..tu je wishlist.pastu xmo apa2 dah.haha.
janganla blog gelak k if i tulis my wishlist ni.sies ni taw.hehe.
xpela.berangan tu penting sebelum capai cita2^^

kata2 yang dicuri:
  We are all a little weird and life's a little weird, and when we find someone whose weirdness is compatible with ours, we join up with them and fall in mutual weirdness and call it love.

OPPSss.......sebelom lupa.kan i ada ckp pasal wat happened on 17hb 12 kn?
haa...ni die.i nk wish kt sini.even die xbaca or wat dis entry.i juz wish je.
nama die nur sakinah syahirah.
17hb 12 ni bufday die taw,die dpt byk...hadiah.
i pun usaha dengan miss aina and berpakat dengan miss adiba(my adorable hosmate) cari hadiah yang die suke.sbb die penah cakap,if die dapat hadiah tu je xpe tyme bufday die.dah xmo hadiah laen.heheh
at last.jumpa jugak.siap ada I LUV U lagi.

haa...ni la die.benda yang paling dia nak2.hehe
 okla...dah agak lewat la ni.kire jam 10.30 malam ni dah lewat.haha.
nantokla.
hari ni mmg jiwa kaco wa cakap.
xbley nak study or apa2 la.taw makan je.huhu
terasa rindu kat blog,and ada sedikit idea bila hati n otak bercantum.
sambil2 layan lagu 2NE1~GO AWAY!
tp alhamdulillah..its 2011.make me become more matured i guess.hehe 
semua dah settled.
berikan sedikit ruang untuk i rasa bahagia^^


warning!
exam paling dekat 12jan.
chaiyok2!gurl.^^

yes,I'am nerd^^

BYE!

Friday, December 17, 2010

✿vOlleyBall day✿


 assalamualaikum...

OMG!memang mantap la volleyball.ok2.sblom berceloteh panjang.
i gtaw dulu ape program yang i buat this week,ok blog?miss u la blog.lame xupdates.^^
tournament volleyball ni start hari isnin lagi.
tapi i join monday,tuesday and thurs.
salah satu sebab pegi hari senin and selasa ni bukan nk tgk geng2 volleyball maen.tp ni kes ada org maen jual2.
geng JENTAYU CAFE^^
besh sgt2...roti jala+nasi lemak.roti jala tu mmg ssh la nk buat sendiri.
nak2 i ni yang mmg xreti bahagian2 roti jala ni.suke makan je.
roti jala ni kire one of my favourite food.

haa...ni la die roti jala yang dijual oleh jentayu cafe tu.mmg x rugi la i cakap if spend LE6.mmg berbaloi.

ok2.berbalik kepada cerita i td.
On monday dah habes dengan maen jual2 roti jala and nasi lemak sambal udang.
ms.kaka plak amek turn jual popiah basah.wah2.mmg sodap sgt2.even ada yang cakap pedas bagi yang mmg x tahan pedas.
tp i mmg jilat jari la.
then,besoknye..ms sakinah n ms kaka plak,maen jual2 nasi sweet sour ayam campur2.
tp on dat tyme i xturun padang,juz amek kontrak tolong2 kinah bungkus kat umah je.
sbb hari tu mood macam kena sentap sikit.pinggang n kepala mcm kena geget semut je.gara2 PMS.haha.

seronoknye mereka berbisnes


kami yang bersemangat

 THURSDAY:
I turun padang lagi.ni bukan maen2 pape lagi.tapi ni mmg semangat nak pegi sokong team hero gigianz batch kami maen pukul2 bola.
yes!timbalan gigi pun turun.jangan pandang sebelah mata ok.ms asuulah pun ada.^^ 
  GO GIGI GO!+ITS OK ITS ALRIGHT
 ni la cheers yang kitorang gune tyme gigianz team tgh down.hehe
al maklumlah.gigianz batch kami memang kekurangan hero2.if hero2 dah turun padang,memang x laen xbukan,sape lagi if bukan kami heroin gigianz as a cheerleaders.
mmg sume heroin2 gigi dah xingat dunia dah.jerit weh..jerit.kasi gegaq mansoura.
mmgla ada hati2 yang berbisik,uish...budak2 per ni.xbley uat bini!(kata2 rekaan by me^^)grrr...tp i rs xdela sampai ada aksi lbey2.xde sampai aksi bukak baju ok!hehe
semangat tu penting.kami sayang gigianz kami.
if dapat je markah kompem kami jerit GOOD JOB GOOD JOB!

PRiiITTTT....
wisel dah kasi tanda.time's out!even gigianz kalah dengan mata bla n bla.
its okla kalah pun tp bagi kami u all ttp menang di hati kami.(ulalala~ayat 1 of my fren)
go gigi go!kami sayang gigi(^_^) 

 segelintir team gigi kami.mereka mmg mantap!

okie....its already 9.59pm egypt time.huarggghhh..nantok!
mmg ni time i ttow.hehe.
sempat la nak berceloteh kat blog jap.
perjalanan untuk dis week.opps..
ada lagi..on 17dec ada cerita terhangat coz besday sum1.
tp tu laen cite.
I updates in next entry k.
gud nyte blog...(~_*)
 

aku yang berceloteh^^


BYE!

Sunday, December 12, 2010

✿hello winter2010✿

assalamualaikum.. 
hello winter!
grrrrr...winter again!
it was freaky cold.can't imagine negara yg -ve celcius!
date: 12.12.2010 mmg sejuk dari biasa.angin yg kuat tambah2 dengan ujan yg sgt sejuk kental sampai ke tulang.tp mesir xde salji.just sejuk dengan angin yg terbang bersama debu:)

as usual,perut time winter memang xsah klu x minta diisi twice in an hour^^
lapo...mmg sgt2 lapo.
biasa la..winter is tyme untuk membina seluruh lemak2 yg still xckup+mmg terlebey dah.haha
 sekarang pun perut tengah kruuttttttt(i need a food,please feed me)^^
sabar k my tummy,i nak update blog jap.(dalam hati)



date :11.12.2010 
wah...mansoura hujan!so get ready to wear saratoga and winter coats k.
org ckp:hujan sign untuk jadi lbey sejuk.
HELLO mr saratoga and HELLO winter coats.
even sejuk yg melampau tambah2 dengan angin yg kencang,kitorang tetap kua jalan2
p tgk tournament volley ball.
mengikut research yg dibuat oleh sakinah:
11hb 12
12hb 12
adalah hari yg sgt sejuk bout 13degree pada waktu siang n 5degree pada malamnye.
grrr...ni pun mmg dah x tahan.
xbley nk ckpla klu dekat russia or negara mana2 yg smpai -ve.
cukupla dengan sejuk yang ada ni k.xmo melampau2.
the reasons is..i pun akan malas melampau2.
bungkus dalam saratoga je.
mandi pun malas.haha
nk sentuh air lagi la malas;p

*saratoga=selimut tebal

video
kinah berceloteh^^

bila cakap2 sal winter,oh! i miss the moment masa kecik2 dulu.
jalan2 kt germany,paris n london maen salji...
miss my family.... 

from me,adhwa anis zulkarnain
even dis blog belongs to adhwa anis and ahmad akhyar.
tp die shy2 cat nk updates.hehhehe

my shy2 cat=my luv^^
transformation:(^_^)




BYE!





Monday, December 6, 2010

✿salam tahun baru✿

Dear blog,
SALAM MAAL HIJRAH

YES!tahun baru lagi...dat's means azam pun kena baru.
buang yg keruh,ambil yang jernih.
dulu:
1.ada jugak ttow lepas subuh.^^p/s:tolak rezeki.
2.belanje boros
3.kadang-kadang suka bazir masa
4.banyak lagi benda yg buruk...tp kire rahsia la.hehe

azam baru:
1.tingkatkan amalan solat2 sunat^^
2.tambahkan kekhusyukkan dalam solat.
3.nk lbey menggembirakan hati pa n mi.
4.more study hard n smart.
5.kearah muslimah sejati dan solehah.
6.doa untuk jadi future wife yg solehah.
7.jihad dalam setiap perkara yg diredhai ALLAH.
8.menjauhi perkara2 yg dibenci olehNYA.
amin....

bykknye azam baru...hehe.I taw..bukan senang nk jadi mcm apa yg diimpikan,tp insyaALLAH.
I akan cuba yang  terbaek.
DIA sentiasa menolong disaat kite lemah.
DIA sentiasa ada memerhati hambanya.
DIA sentiasa memberi peluang disaat hambanya memohon keampunan.

SO,selamat tahun baru.sama2 kite beramal kearah yg diredhainya.


sape2 yang baca doa ni,syaitan berkata:
'kesusahan bagiku dan sia sialah pekerjaanku menggoda anak2 adam pada setahun ini dan 
ALLAH binasakan aku satu saat jua.dengan sebab baca doa ini ALLAH ampunkan dosanya setahun.

DOA AKHIR TAHUN:
وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلاَنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ ، اللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِيْ هَذِهِ السَّنَةِ مِمَّا نَهَيْتَنِيْ عَنْهُ فَلَمْ أَتُبْ مِنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ وَلَمْ تَنْسَهُ وَحَلُمْتَ عَلَيَّ بَعْدَ قُدْرَتِكَ عَلَى عُقُوْبَتِيْ وَدَعَوْتَنِيْ إِلَى التَّوْبَةِ مِنْهُ بَعْدَ جُرْأَتِيْ عَلَى مَعْصِيَّتِكَ ، فَإِنِّيْ أَسْتَغْفِرُكَ فَاغْفِرْ لِيْ . وَمَا عَمِلْتُ فِيْهَا مِمَّا تَرْضَاهُ وَوَعَدْتَنِيْ عَلَيْهِ الثَّوَابَ ، فَأَسْئَلُكَ اللَّهُمَّ يَا كَرِيْمُ يَا ذَا الْجَلاَلِ وَاْلإِكْرَامِ أَنْ تَتَقَبَّلَهُ مِنِّيْ وَلاَ تَقْطَعْ رَجَائِيْ مِنْكَ يَا كَرِيْمُ. وَصَلَّى اللهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ .
Dengan menyebut asma Alloh Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah tetap melimpahkan rahmat dan salam kepada junjungan dan penghulu kita Muhammad beserta keluarga dan sahabat beliau.
Ya Allah ! Apa yang saya lakukan pada tahun ini tentang sesuatu yang Engkau larang aku melakukannya, kemudian belum bertaubat, padahal Engkau tidak  (merelakannya), tidak melupakannya dan Engkau bersikap lembut kepadaku setelah Engkau berkuasa menyiksaku dan Engkau seru aku untuk bertaubat setelah aku melakukan kedurhakaan kepada MU, maka sungguh aku mohon ampun kepada MU, ampunilah aku
Dan apapun yang telah aku lakukan dari sesuatu yang Engkau ridloi dan Engkau janjikan pahala kepadaku, maka aku mohon kepada MU ya Allah, Dzat Yang Maha Pemurah, Dzat Yang Maha Luhur lagi Mulia, terimalah persembahanku dan janganlah Engkau putus harapanku dari MU, wahai Dzat Yang Maha Pemurah!
Semoga Allah tetap melimpahkan rahmat dan salam kepada junjungan kita Muhammad beserta keluarga dan sahabat beliau.

DOA AWAL TAHUN :

وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلاَنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ ، اللَّهُمَّ أَنْتَ اْلأَبَدِيُّ الْقَدِيْمُ اْلأَوَّلُ، وَعَلَى فَضْلِكَ الْعَظِيْمِ وَجُوْدِكَ الْمُعَوَّلِ، وَهَذَا عَامٌ جَدِيْدٌ قَدْ أَقْبَلَ نَسْئَلُكَ الْعِصْمَةَ فِيْهِ مِنَ الشَّيْطَانِ وَأَوْلِيَآئِهِ وَجُنُوْدِهِ، وَالْعَوْنَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ اْلأَمَّـارَةُ بِالسُّوْءِ وَاْلإِسْتِغَالَ بِمَا يُقَرِّبُنِيْ إِلَيْكَ زُلْفَى، يَا ذَا الْجَلاَلِ وَ اْلإِكْرَامِ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِيْنَ. وَصَلَّى الله ُعَلَى سَيِّدِنَا وَمَوْلاَنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَأَصَحْابِهِ وَسَلَّمَ. آمين
Dengan menyebut asma Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
Semoga Allah tetap melimpahkan rahmat dan salam (belas kasihan dan kesejahteraan) kepada junjungan dan penghulu kita Muhammad beserta keluarga dan sahabat Beliau.
Ya Allah ! Engkau Dzat Yang Kekal, yang tanpa Permulaan, Yang Awal (Pertama) dan atas kemurahan MU yang agung dan kedermawanan MU yang selalu berlebih, ini adalah tahun baru telah tiba : kami mohon kepada MU pada tahun ini agar terhindar (terjaga) dari godaan syetan dan semua temannya serta bala tentara (pasukannya), dan (kami mohon) pertolongan dari godaan nafsu yang selalu memerintahkan (mendorong) berbuat kejahatan, serta (kami mohon) agar kami disibukkan dengan segala yang mendekatkan diriku kepada MU dengan sedekat-dekatnya. Wahai Dzat Yang Maha Luhur lagi Mulia, wahai Dzat Yang Maha Belas Kasih!
Semoga Allah selalu melimpahkan rahmat dan salam kepada junjungan dan penghulu kita Muhammad beserta keluarga dan sahabat beliau. Semoga Allah mengabulkan permohonan kami.

syumul kan islam..
same2 kite hayati maksud doa tu.
YES we are...kite bertuah kerana dilahirkan dalam keluarga islam(^_^)


saya nak jadi seindah hiasan adalah wanita solehah.dan saya akan cuba^^
amin...

dis entry juz nk ucap salam hijrah.sama2 kite berhijrah kejalan yg lagi baek.
x laen x bukan..dis entry juz untuk mengingatkan diri sy,semua org yg sy syg,saudara seislam.
sama2 kite berhijrah.
(^_^)




 

Sunday, December 5, 2010

✿copY n paste saja✿


 dear blog,
dis entry juz untuk renungan saja....
hargailah dengan apa yang dikurniakan...
(^_^)
Jika kamu memancing ikan...
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu...
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja...
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya,
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.
Begitulah juga...
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU,
hendaklah kamu MENJAGA hatinya...
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja...
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu,
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu...

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh... cukuplah sekadar keperluanmu...
Apabila sekali ia retak... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula...
Akhirnya ia dibuang...
Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
lagi...
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya...
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
istimewa...
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya...
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi,
yang kamu pasti baik untuk dirimu...
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain...
Terlalu ingin mengejar kelazatan...
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya...
Kamu akan menyesal.
Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan,
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan MENYESAL..
 
 
saya syggg kamu^^
 

Friday, December 3, 2010

✿honeymoon year✿

mownink!
dear blog...
hari ni in a mood nak create bout real life but ada alter2 ckit nk kasi cerita ni cun.haha^^
cerita ni xde kaitan dengan hidup atau yg mati^^
maaf!bahasa yg digunakan broken malay.

 KRING~KRING....phone berteriak...hmm.malasnye.
sape plak pagi2 ni kan...detik hatiku.
phone diangkat~
anisah:assalamualaikum..hello kaka...nape ko ni..pg2 kol aku?
kaka:cmne result ko?
anisah:result?alamak..lupe seyh..hr ni ea?(hati berdegup-degup)
xtaw lagi la.nntla,kena tanye org2 kt mesir kn.
kaka:yeke..ingtkn ko dah taw,xpela..nnt pape hal gtaw aku k.
anisah:ok beres2.blablablabla....
kaka:ok..blablabla(gossip gurl)...k la.tata..assalamualaikum.
anisah:waalaikumussalam.

BUZZ!!BUZZ!!~aku cuba untuk menghubungi kawan2 kat mesir yang masih belum pulang ke tanah air untuk tanye pasal result.
ish..nampaknye semua bz agaknye coz xde sape yang reply ym.
xpela...apa2 pun...do msg me k.pesan anisah kepada nadira.selaku orang kuat gigi.haha
hati masa tu..punye la gundah gulana coz dapat taw yang juz 4 orang lulus without reseat(maqbul/jayyid/jayyid jiddan/mumtaz).and others reseat and REPEAT YEAR.^^

tunggu punya tunggu......
TET TET~u have received 1 new msg.
msg phone memberi signal.haha.
debaran makin bertambah....masa tu aku baru siap solat maghrib berjemaah bersama baba and mama.
OUCH!air mata mengalir...msg berpuaka rupanya.
anisah,maaf taw.....anisah gagal 3subjek.anatomy,physiology,biocemistry.REPEAT YEAR.
sabar k.(simple msg from syahirah)
aku yang tyme tu berdiri jatuh terjelepok lemah x berdaya.seluruh saraf2 jam.
air mata mengalir laju..aimi(adik anisah) terus memelok anisah sambil memberi kata2 semangat.
hati anisah bermain kata:
kenapa aku...kenapa aku diuji mcm ni.
ahh....system of uni.failed  3 subjek n up you must repeat year.no excuses.
bukan salah sistem uni.salah aku..:(.x cukup lagi ea yg aku pulun selame ni.
besarnye ujian yg DIA bagi...yaALLAH..kuatkan hatiku.
mampu ke aku nak faced muka kawan2 aku...
cmne nk gtaw baba and mama...xsampainye hati....
keesokannya,sedang baba and mama beristirehat di ruang tamu.anisah mengambil peluang untuk memberitahu resultnya..
anisah:baba..mama...anisah gagal 3 paper.
baba:ooo...kena repeat year la?(wajah tenang)
anisah:aah(wajah sugul+bergenang air mata)
mama:xpela...cuba lagi.anisah dah usaha kan...
baba:xpe..baba sentiasa support anisah k.
anisah:maafkan anisah..ba..ma(hati sebak)

hari demi hari,sepatotnye tiket flight aku 3hb 10.tp aku postpone ke 30hb 10.
hati masih xkuat nakbalik mesir.nak kumpul segala kekuatan dalam diri.
dalam masa yang sama...ramai kwn2 aku yg memberi kata2 semangat.
its okla...usaha lagi..pe susah.DIA nk ko HONEYMOON jap.lex lu..
go anisah!u can do it!
xpela baby...i owez ada support u la.pape pun u owez in my heart(pakwe anisah nye ayat)haha.
n now...anisah dah jadi makin kuat taw.hari2 die study.hari2 die bukak buku.
dengan segala kekuatan yang ada...semangat dari baba,mama,kwn2.die jadi kuat.

perasaan anisah sekarang:
xpe..DIA bagi aku extra tyme untuk study lbey lagi.untuk mendalami gile2 ilmu anatomy,physio,biochem.
pasti ada hikmah dengan apa yg DIA tetapkan.
yg penting,u must keep fighting k.
GO GURL!

THE END~
fuhh....sakit mata i dok tulis entry ni.makin bertambah power spek.cite ni xde kaitan pape taw.haha
saje2 suke2 gedik2 gelenya2 nk tulis cerita.
watak adalah rekaan semata. 
if ada yang terasa dalam cerpen diatas xpernah niat nak robek2 hati u ols.
peace no war^^
maaf kepada pencinta bahasa.i banyak hancurkan bahasa melayu.^^
 


 


Thursday, December 2, 2010

✿sweet november✿

my hosmate^^



 swEEt NOveMber 
12nov1988
waaa...umor dah mkin bertambah...
sume makin bertmbah...tanggungjwab pun mkin up.
AIMS:
1.jadilah yg terbaek dikalangan yg terbaek dr segi agama.
2.nk jadi sunshine untuk papa n umi.
3.jadi kakak yg baek untuk my adik2 yg nakal.haha
4.jadi sahabat sejati untuk kwn2 yg rock n roll^^
5.jadi kekasih halal yg terbaek punye.hehe
6.jadi student yg lagi komited^^
7.doktor yg berjaya~insyaALLAH

snowy yg cun+jambu^^



ahhaa..ni dia...snowy yg macho lagi jambu+cun+gagah+sume kite kasi snowy.tp bukan si LEMBIK k
die la yg jd guard umah HOT N COOL.
TQ snowy for da wish.
ulalala....snowy la BF terhebat(ganti kakak kaka)^^

card2 penghias almari^^

 TQ for da card...
sume dari kwn2...yg spesel pun ada...my sygness..B;p
of course from my papa,umi n siblings..
kad2 ni dah termasuk yg tahun lepas lagi..
combined2 dapat la jadi penghias almari pink baba ni.hehe^^
 thaNX ya!hug kiSS 2 all(^_^) 

hye my hunny bunny amour^^




tQ for da mr teddy

♥ U

dear ♥,TQ k for da mr teddy..

 nice kn tulisan awk.heheh...xsabar nk tggu surat dr awk^^

hand made cake^^

 



 

TINGTONG!hepi bufday adhwa anis zulkarnain&izzati fatini&nur aina mardhiah~^^
oppss..xlupe untuk nurhazwani danil&adam&naadira(yajay)&zumi~
ada lagi hadiah kt mesia..especially frem ema~sowi taw dear..hr tu dah full brg2 nk bwk mesir..
nnt i dah kt mesia...i letak bebola crystal wit 2 sweet teddy tu dalam almari kaca k^^

♥ november


.



Wednesday, December 1, 2010

✿azam✿

TING TONG!bacalah sy^^



STUDY!
yaa....dat's words...
ok...nk cakap i ni rajin...not yet.xbley panggil rajin lagi.sbb ilmu yg i ada skrg still xckup mcm ulat buku laen.
many things need to pulun.
predentistry+1st yer+2nd yer+3rd yer+fourth yer~yey!malaysia here I come!hehe
still left bout 3yers...
sama2  kite doakan kejayaan kite semua..

all da best to all of my dearest friends...
especially my housemate(aina,iba,keenah)+ema+dak2 watan n saniah+kaka+hana+mos+n kullu2 ma'baq.haha
GUD LUCK!^^

me:

1.physiology
2.anatomy   
3.biochemistry
addition:
4.pathology
5.pharmacology

doa menuntut ilmu:
Seorang Muslim hendaknya selalu meminta pertolongan kepada Allah Ta’ala dalam setiap lini kehidupannya sebagai salah satu bentuk ibadah, berdasarkan firman Allah subhanahu wata’ala,
وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ
"Dan Tuhanmu berfirman: "Berdoalah kepada-Ku, niscaya akan Kuperkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah-Ku akan masuk neraka Jahanam dalam keadaan hina dina." (Al Mukmin: 60)



✿dentist wanna be✿


Dentist Drilling
YES!I'am.(^_^)
Dentist wanna be....since when i minat nk jd dentist ea..
LET ME THINK~
actually xpenah dalam hati nak jadi dentist(honest)haha
ms kecik2..my 1st ambition nk jadi doctor...sampai la dah naik secondary(Saniah+wataniah)
still dok berangan nak jadi doctor lg...
nk taw doctor apa?
PAKAR ORTHOPEDIK(pakar tulang)hahah.bley pkir nk jadi pakar tulang since pernah patah kaki masa standard 6(^_^)
smpai sekarang br pkir...woo...tggi angan2 aku seyh!
but now....lepas abes matrikulasi melaka.terjerumusla aku dalam bidang dentistry ni..
UNI.OF.MANSOURA~EGYPT
ni pun dah cukup syukur....

keep fighting!



✿kekasih halal✿

dear blog,
this blog exceli was dedicate to myself yang suka membebel dlm hati..(mama snowy je taw selama ni)
y dun i juz let mr.blog know myself.hehehe.
my 1st post...i nk cite pasal kekasih halal.
oh no!I've addicted wit song of wali band~kekasih halal.
exceli,its really meaningfull for me..
ya...kekasih halal for the rest of my life^_^

OUCH!rs cm gedik je if pikir pasal kawen kn...tp bukan i gedik2 nk kawen taw...
instead thinking of wanna be halal for him and diberkati oleh DIA.
since i dah berape kali putus,kapel,putus.
skrg rs cm dah jumpa my dear amour...heeeee
so y dun i juz ikat kemas2 dengan izin DIA n my parents...
OPPS!lex lu..pape pun..study first k.sbb die selalu nasihat,study elok2 k syg^^
same goes to my parents...study elok2 k k.wa^^
insyaALLAH...dipermudahkan semua urusan dunia n akhirat.amin..

kekasih halal:
p/s:tukarkan solehah kepada soleh.haha~all da gurl things tukar jd guy things^^
Aku telah lelah
Memilih memilah mencari wanita
Siapakah dirinya
Yang kan menjadi kekasih halalku
Tiba-tiba aku terpana
Ada kejutan tak terduga
Dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia soleha
Dia gadis berkerudung merah
Bawalah diriku padanya
Takkan habis ku berdoa
Jadi kekasih halalnya
Jadikan diriku halal
Memeluk halal menciummu
Lekaslah jangan tunda
Untuk menjadi kekasih halalku
Itu itu dia gadis berkerudung merah
Hatiku tergoda tergugah
Tak cuma parasnya yang indah
Dia baik dia solehah





cautions!untuk yg halal je k^^