✿klik untuk kaya✿

Wednesday, January 26, 2011

♥karaoke party♥

assalamualaikum....
dear blog...

karaoke party?

 

 Meh anis merepek merapu pasal pa dia karaoke party ni.
KARAOKE PARTY ni satu game.
bila korang dengar pasal karaoke...alamak..xboleh la.suara xsodap la.korang ingat suara mcm datok CT jeke boleh nyanyi?hehe.
#dun worry#
if suara macam katak or watelse.(like me@_@)
don't mind tapi beware dengan kawasan sekeliling anda.Janganla pulak mengganggu jiran-jiran yang nk study ke ada baby kecik ke atok nenek yang ada sakit jantung ke.
bimbang takot kena heart attack bila dgr suare hangpa sekalian.
*joke*
yang penting suara kena sampai tone.haha
then korang ada dapat markah.
bukan markah je,selain tu korang boleh add kawan2 yang laen(bagi sape yang ada account)
boleh challenge kawan plak.
siap boleh record lg.haha
then dapat tengokla markah kawan2.sape yang paling mantap.
btw,lagu omputih je k.bagi orang mcm anis yang dok jenis melayan lagu ROCK KAPAK ni mmg xboleh nak jadi super singer kat karaoke party ni.
HAMPEH!
p/s:  anis mmg selalu di tangga yang paling bawah if challenge dengan kinah,ja,paah n iba.

ada sape berani nak layan?klik link kt bawah ok^^


if sape2 stress ke hape kan...rasa cm geli anak tekak nk menyanyi ke,jomla join da club.^^
jangan malu jangan segan add akhyaranis from malaysia bukan from nepal.

introduced by:sakeynah+paah27
have fun bebeh!

BYE!

✿vote for me✿

assalamualaikum..
dear blog..
kan anis ada masuk contest if sape2 ada perasan pasal entry lepas.
yg CST production dan LYNDARAHIM tu.
sekarang dah mula untuk vote taw.
sampai 31hb...
sape2 yg rs anis boleh..do vote for me k^^


1. klik link kat ats..
2.search entry no. 77
3.klik LIKE.
4.DONE!

TQ untuk sape2 yang dah vote.
xpela.menang kalah belakang cerita.memandangkan tengok org laen punye vote.
HUIYOO...dah  beratus2.
if ada rezeki anis,ada la..if x.maybe laen kali.hehe^^
P/S: ape2 pun.aku xkan berhenti dari berangan.hehe
ayat sama je dok ulang2 bila borak ngn housemate.agak2.diorang dah bosan ke dgr celoteh aku?
*sigh*
harap2 x...diorang ni dah mcm adik beradek je.
sbb if kt rumah.mmg aimi and zateey kena layan apa aku ckp.

LUV U!
TATA
(^_^)

Thursday, January 20, 2011

♥lelaki curang♥

assalamualaikum..
dear blog..

U penah dengar pasal lelaki curang?
I admit k.bukan lelaki je curang.
tp bg I if perempuan curang dan dah xreti nk insaf tu lg terok sbb gurl sepatotnye lagi sensitif benda cmni.
Oh....man!!!!
okie..mula2,i nk minta maaf dulu...this entry bukan tuju kat sape2.tp sedikit EMO
memandangkan ada kawan yang tgh bersedih sbb lelaki bullshit tu.

dear lelaki,if U x boleh kasi komitmen jangan ungkap rasa sayang or 
I LOVE U.ok?
atau pun nk lebih gedik.
will you marry me?
OUCH!

'bersyukurlah dengan apa kau ada,cukuplah mempermainkan hati yg tulus menyayangimu'
nak ayat lagi kasar:
muka macam tembok,ada hati nk PLAY?

I pun penah rasa perpisahan,tp xpela..tu kisah kami dulu.sume dah bahagia je skrg...^^sy pun tumpang bhagia untuk kamu.

dear fren,
jangan sedih sbb dia k.nonsense nk sedih sebab lelaki yang xde sense.
Tu je I bley nasihat u.
plis^^
I luv you bebeh
 U bley jadi cam dialog bawah ni?
Ahhh...its already 9.41 malam..i ada nk uat sumthing surprise untuk die..
I pun dah xde ape nk di'bebelkan'
hanya mengharap semua kawan2 bahagia je..
anis jiwang ea?
yes I am^^

bila keyakinanku datang,kasih bukan sekadar cinta,pengorbanan cinta yang agung kupertaruhkan.

ada sape taw I curi ayat ni katne?^^

bye!
nyte blog.

Monday, January 17, 2011

✿OMG-photoshoot✿

assalamualaikum..
dear blog..
rindu!



xde ape anis nk share ngn blog dis entry..jus nk cte anis ada photoshoot ngn seorng kawan ni..
yela....disebabkan minat.
so i xmalu2,tanye hanan.

dialog:

kiks: hanan....(malu2)cm nk amek pic la..hanan free x?hehe
hanan: la..nape kiks malu2..xpeje..lgpun mmg hanan nk tambahkn skill.
kiks: la..yeke.ok2(dah xmalu dah)
hanan: kiks bwk la outfit byk cikit...nnt kite boleh tukar2..
kiks: yes!mcm kiks plan.haha

~end~ 

so,on dat day,i bwkla ape yg perlu...
barang2 makeup...outfit xbnyk pun...3 je..

pose mcm2. tp bukanla mcm supermodel.oh no!
i xberbakat cmtu :(
lgpun saje2 je...saje2 tambahkn koleksi pic + minat pose2.^^
kredit to hanan^^dan xlupa untuk PA.haha
mek ka.

and kredit to hanan^^



me dengan 'kepoyoan'^^
ada lagi koleksi2.tp biar jadi simpanan jela:)

bye!

Wednesday, January 12, 2011

♥Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR♥

assalamualaikum...
  dear blog,
yes!I'm in contest.


          Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LINDA RAHIM KUALA LUMPUR♥

Mari Anis perkenalkan dulu apa sebenarnya CST production ni. Disebabkan ada yang masih tertanya-tanya apa yang aku bebelkan ini . Alangkah seronoknya jika diberi peluang tersenarai masuk dalam list video dan photoshoot by CST.
CST production ini adalah syarikat yang organize untuk video, filmmaker, photoshoot. Sememangnya mantap bukan sahaja untuk perkahwinan malah pertunangan, sambutan majlis hari jadi atau program televisyen sememangnya akan ada terlakar nama CST production.ada siapa yang berminat?^^
contact : 0341050843

Berbalik kepada kisah DATIN LYNDA RAHIM famous specialist fasion designer for the bridal industry at Kuala Lumpur. Memang elegant, fabulous, gorgeous!
Mula mengenali nama dia sejak aku ada google search about wedding planner area KL. Maklumlah, hari-hari yang terluang sekarang ni memang suka mencari tema untuk perkahwinan.
~end of intro~
(^_^)

oh!dream is dream, whatever fantasy or alice in the wonderland. Memang aku tengah berangan. Angan-angan yang sangat tinggi so that's why aku memberanikan diri masuk awesome contest ini. Tak rugi kalau mencuba,insyaALLAH tuah badan ada rezeki. Mesti semua nak tahu apa hadiah yang disajikan^^ :

- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo & video (Majlis pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah / Birthday / etc... )
- 1 set wedding Dress Bride & Groom (worth RM4000++) by LYNDARAHIM KUALA LUMPUR.
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 sahaja.
- Hadiah boleh di tukar milik

seronok kan? siapa yang tak nak lepaskan peluang ini. Bukan fairy tales^^
So that's why aku gedik-gedik tulis entry ini. I want to be like a princess on my wedding*_*may i? hehe.

Then aku kena pilih tajuk:

1) My Dreams "Wedding". (anda boleh ceritakan konsep wedding yang anda impikan)
2) My Dreams "Love Story". (anda boleh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impikan / kisah benar anda)

 SO, aku pilih NO. 1(my dreams wedding)^^

♥MY DREAMS WEDDING♥




Lakaran gadis angan-angan dan Bobo.

Aku seorang gadis yang penuh dengan angan-angan dan cita-cita yang tinggi.
Bermula 3hb mac 2009. Termeterainya janji antara kami sepasang merpati yang masih mencari kebahagiaan kearah yang diredhai.

Izinkan aku memperkenalkan pasanganku sebagai Bobo. Bobo yang aku kenal sejak bangku sekolah merangkap sebagai seniorku yang hanya berada jauh di mata sahaja. Ceritera cinta bermula daripada kisah  'message melalui friendster' yang menjadi penghubung antara kami berdua suatu ketika dahulu. Sewaktu di sekolah, aku dikenali gelaran 'ikan' biasa. Jadi tidak mungkinlah Bobo akan memandang aku pada ketika itu. Tetapi hubungan kami terjalin selepas tamatnya zaman persekolahan. Mungkin gadis yang dahulunya dipanggil ikan ini semakin menyinar sisiknya. 

Selama dua tahun aku tidak pasti apa yang Bobo inginkan mungkin hanya untuk meramaikan teman-teman wanita sahaja atau pun hanya untuk menghilangkan bosan sahaja. Bermula dari friendster, ym, phone, facebook akhirnya terjalinlah kisah 'romeo and juliet' sehingga aku sedar dia calon untukku. Amin. Mungkin bagi kamu semua hubungan kami baru berusia setahun jagung, tapi cinta yang dijalin ini bukan cinta monyet seperti zaman sekolah dulu-dulu.

Cerita cinta kami penuh dengan konflik, diuji dengan pelbagai kerenah manusia yang tidak senang dengan hubungan kami. Aku pernah terima E-mail dari seorang gadis yang memfitnah Bobo. Aku pernah dikutuk oleh teman-teman. Tapi, Alhamdulillah dugaan yang kami lalui dapat mematangkan kami untuk mengorak langkah ke alam perkahwinan.

Hubungan kami dipanggil cinta jarak jauh kerana aku masih lagi bersengkang mata bergelar sebagai pelajar pergigian di Egypt. Kami berhubung melalui alam maya dan kadang kala dia ada juga menelefonku untuk menyatakan kata rindu.

Ceritera cinta yang berusia setahun jagung ini juga pernah menyimpan angan-angan untuk melangsungkan majlis dengan meriah, unik, pakaian pengantin yang sederhana tapi dengan rekaan daripada profesional seperti sentuhan Datin Lynda Rahim.

Ceritera cinta antara aku dengan romeo juga pernah menyimpan angan-angan untuk menyimpan memori kami sebagai tontonan anak dan cucu kami kelak daripada sentuhan kreativiti CST production.

Khayalan demi khayalan ingin aku coretkan sempena majlis pernikahan kami dengan bajet yang sederhana sahaja tetapi masih mengimpikan yang indah untuk kenangan abadi.
 
TEMA:

Aku suka konsep yang unik. Lain daripada yang lain dengan gaya sentuhan profesional. Warna kesukaanku yang dipilih untuk menjadi santapan mata-mata yang memandang terdiri daripada lilac, merah jambu gabungan dengan putih, gold major dengan putih dan turqoise.

Aku seorang gadis yang penuh dengan angan-angan. Aku ingin dimanjakan seperti seorang permaisuri di hari perkahwinanku. Aku menginginkan dayang-dayang mengelilingiku seperti kisah fairy tales.

angan dalam sedar 

Pelamin yang diimpikan

want to be like Prince and Princess


mesti ada gambar pasangan di meja santapan pengantin
Majlis perkahwinan kita mestilah sekali sepanjang hayat. Atau adakah sesiapa di antara kita yang menyimpan angan-angan untuk membina masjid sebanyak 4 kali?^^
Aku gadis yang penuh angan-angan, mestilah mahukan yang terbaik untuk tetamu dan menyimpan memori tandatangan dari hadirin. Jadi aku menyediakan 'guest book' untuk mereka mencoret kata-kata indah dan mendoakan kebahagiaan kami sebagai pasangan suami isteri.

guest book^^
Aku gadis yang masih di alam khayalan, bukan sahaja mahu menggembirakan hati RAJA SEHARI tetapi aku juga mahu perut tetamu sekalian kenyang dengan makanan yang lazat dan menyelerakan selain dapat menepati citarasa mereka. Sudah tentu juga aku tidak lupa door gift daripada kami. Kehadiran mereka amatlah dihargai.

cup cake with the calendar and a picture of us.

BAJU PENGANTIN: 

Aku gadis yang masih di alam khayalan, ingin melakar angan-angan tentang baju perkahwinan. Memang lumrah semulajadi bagi setiap wanita, mereka inginkan yang indah-indah pada saat hari bahagia mereka. Seperti aku, aku mengimpikan gaya jubah moden atau dikenali sebagai abaya. Dress muslimah juga menjadi pilihanku untuk digayakan pada majlis pernikahan.

1. Malam berinai: aku memlilih untuk memakai warna yang lembut sahaja dan memilih untuk memakai abaya seperti soft pink+white.
2. Majlis akad nikah: aku memilih dress muslimah dengan warna grey+biru.
3. Majlis persandingan:aku memilih untuk nampak lebih menyerlah dengan warna lilac purple@turqoise@gold.

sentuhan Datin Lynda Rahim
Aku gadis yang penuh angan-anganmengimpikan dress daripada sentuhan Datin Lynda Rahim dan seperti sedia maklum aku gadis bertudung, jadi aku akan memilih untuk memakai shawl yang dihiasi dengan kerawang indah.
 ika radiusite






HANTARAN PERKAHWINAN:

Aku gadis yang tinggi cita-cita, masih berangan lagi. Bertemankan semangat yang tinggi aku coret lagi kisah hantaran anganku.
Sudah tentu aku akan pilih bunga-bungaan hidup yang segar sebagai gubahan untuk hantaran memandangkan aku gadis yang terlalu sukakan bunga.

pumpkin idea





KERETA IMPIAN UNTUK MAJLIS:

Sebelum gadis angan-angan ini mengundur diri, aku selitkan lagi kereta impianku untuk lebih melengkapkan impian fairy tales ini. It is really fun to dream like a princess.

Seronoknya hati gadis yang penuh dengan angan-angan ini jika diberi peluang untuk merakamkan memori bergambar di atas kereta kuda pumpkin dan dilakar sebagai lukisan oleh jurulukis yang berbakat.


Selain kereta kuda, aku juga mahukan anak-anak kecil sebagai flower girlsComelnya apabila mereka dihiasi dengan gaun sambil memegang bakul door gift untuk hadirin. Selain itu, mereka juga menghiasi di setiap penjuru pelamin dan mengiringi aku masuk ke dalam dewan.

gadis-gadis kecil yang comel
Memang tidak akan ku lupa adat melayu kita. Selain bertemakan fairy tales, aku ada juga selitkan persembahan silat dan potong pulut kuning.

Gadis yang penuh angan-angan ini juga mengimpikan slide show gambar-gambar kami berdua bermula dari zaman kanak-kanak hingga dewasa.
Alangkah gemilangnya jika dilengkapkan lagi dengan video doa dan harapan daripada kedua ibu bapa kami. Tanpa mereka, siapalah kami. Mereka yang sentiasa menjadi tulang belakang kami.

Oleh itu, izinkan aku gadis yang penuh angan-angan ini untuk mengundur diri selepas mencoret perkahwinan yang diimpikan olehku. Impian setiap manusia bersulamkan semangat, insyaALLAH akan menjadi kenyataan bukan hanya tinggal sebagai kotak impian.


"Nothing in the world can take the place of persistence.
Talent will not; nothing is more common than unsuccessful men
with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a
proverb. Education will not; the world is full of educated
derelicts."


-THE ENDS-

Kredit gambar: Ika Radiusite dan carian Google.

Setakat itu sahaja coretan anis tentang angan-angan dalam sedar tentang my dream wedding.
Terima kasih kepada CST PRODUCTION dan DATIN LYNDA RAHIM because let me dreaming about my wedding and hope semua angan-angan dan celoteh anis memikat hati judges untuk 30% valuable marks AND so with the 70% voting from all the dearest readers^^
do support and vote for me ok^^
xoxo

Special thanks to^^: You all semua bolehla like link kt bawah tu..^^

Ceritera cinta gadis angan-angan dan Bobo:

video


Wednesday, January 5, 2011



assalamualaikum...
dear blog.
rindu uh!

saje je nk share kt blog.sekarang ni memang tengah pemes kat FB sume org tgh maen game ni.
hepi je.dapat honest tentang org.bukan org yg kite kenal je.yg xkenal pun bley.hehe

ni la gaya i post kt wall i then terus dapat msg dari kawan2.
sonok taw!enjoy jap.hehe
sbb apa yang i komen pasal die.betol2 dari lubuk hati i.xde tipu2 ok.^^

jom maen jugak^^Msg me (in facebook) any number between 1 and 9999 and I'll make my status your number and what I think about you. Fun thing is, only you and me know what your number is. Post this as your status !~ni je game tu.haha

then i pun gedik2 jugak mintak org komen pasal i.
haa..kembang abes idung i.
tp kite xley riak kn.tp bagi i.pujian tu penting untuk bina our self confident.
ok?hehe
xpenah pun riak ada dalam hati.sbb i taw kekurangan i.n dah ckup syukur dgn apa yg dikurniakan^^
alhamdulillah.



0339~orangnye cantik manis,jangok,pndai bergaya,baik hati,penyayang,sporting..memang sgt sesuaila dgn gelaran dia kat sini..ingat lg 1st time tgk n dgr name,rase mcm da jatuh hati terus..nasib baik pempuan..huhu..sgt seronok bila tau ade member same skola rendah kat sini,susah oh na carik..ape pun,sgt hepy knal u sbb terasa mcm ade sis kat sini,sis vogue lak tuh..hee..luv u !
hanan syg! 

0339-ha, dgr cte nka kawin jgk kan? haha skrg ni awak main cun giler. kte jeles, sbb kite je sorg x cun2, org lain semua dah pandai ber'make up'. lembut gila suara. a good supporter, nampak cam gaya optimistic, keep it up k! nasib baik awak slalu tego kite yg senyap2 ala2 sombong ni. hehe thanks awak yg cun, sbb sentiasa senyum dan tego kite hehe kalau nak kawen jgn lupa notis awal jgk tau? janji? hehe
ara syg!

‎339- You are adorable and sweet. Yet you are so friendly until I feel like I've been knowing you for years even we never see each other. He's so lucky to have you by his side. Stay smile always because your smile will never hurt. Thanks for supporting me the whole time :) You also have a talent and your own style, for sure you can be more than me! =P
izma syg!
339~ dye cweet, cantik, baek, suke bg nasihat kat sy... umur lbh ckit dr sy, x byk beza pom.. kire akak sy lar.. (ye ker) haha.... dye byk pengalaman hidup, sy belajar dr dye.. haha....Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya, tak suka marah kecuali digugat,mudah ambil berat terhadap orang lain.. sy rindu dyer...;)
ain ucuk!
 444-u r the best fren i had ever met..understand me more than others do, support me in what ever i do, always asking my opinion before take any decision, VERY sensitive, u r the only fren that i can share everything even the most secret things, appreciate to be ur besfren..love u always!♥
ema syg!
439.nk ty,nape 439 ea?ad pape ke?heheh.die mmg cantek sgt,suke tgk die snyum,manis gitu.ptut lorh rmai pmnt,sy ntara pmnat dy.huhu.kalo sy ni laki tntu sy nk ngorat dy.heheh.die baek,teman yg stia,suke tgk care dy b'kwn.hopefully smg die sntiase b'bhgie ngn org yg die syg.em,jg diri leklok kt tmpt org tu ye..luv u dear ❤..
afaf syg!
39:)owng dia baik,dulu masa sekolah sy tgok dia biasa jer perh skunk meletup kowt.hihihihi.dah berpunya mintak2 la yang ni kekal.xsaba nak makn nasi minyak dia .hihihi.ANAK sulung tp garang kowt nagn adik2 .hihi.sy suka tgok dia bila dia berkaroke semngat sngat.hihihihi.rajin bt keje xkira la keje rumah ker study ker memng dia rajin.skunk ni dia duk jauh nun di seberang .harap2 sya dpt jumpa dia lagi tahun depan
maiyah syg!.
0039 - 1st time tgk dia ni.. x igt la 1st impression cane tp tau2 je dah same rumah. dia sgt caring. jiwa yg penuh dgn kasih syg. (wekkk) haha lepastu dia ni la yg paling hot skali. xde dah yg hot mlainkan die.. lepastu ape yg die ckp sume betul. die la yg paling btul skali. xde dah yg betul melainkan die... hahah ;pp thank u 0039 sbb sabar dgn diriku ini. ailebyu lahhh :D
kinah syg!
okie.tu je yang i suruh org komen pasal i^^suke sgt2.hehhe. 
tq dear..
haa....malam ni rasa lagi gedik2 nak pose sorang2.
kn dalam wishlist ada nk photoshoot kn.tp ni kire photoshoot untuk gedik2 je.
amek bhgian muka je.sbb outfit baju ttow kn.^^ada touchup2 ckit2.
pakai concealer,foundation,mascara,eyeliner(kasi smooky effect),blusher,lip ice^^
xkesahla if ada org ckp.huh.xcun pun.perasan lbey.kepuasan diri je.hehe^^
yes!nampak my peg shape tooth;p
bila ngn kamera xnmpak sgt makeup.uh!kena tebal lg agaknye.hehe.nmpak lense je^^

 
ignore my pooh!hehe
   
  kredit to kinah and iba.luv u lah!suke layan2 i ni kan.
dah!tu je pic yg i letak.yang laen2 biarla jadi pekasam dlm my lappy ni.^^
jom layan video kt bwh!touching la.
ms kaka suruh dengar,then i layan je.sbb mmg suka jiwang2 ni.haha
sweet!
thanx luv^^kaka
 
k la...done!habes untuk entry kali ni.
tata blog!

Saturday, January 1, 2011

1st tImE

Assalamualaikum~~

huuh!! this is my(2nd admin 4 this blog) 1st time untk berblog ni...bukannye shy2 cat..tp..susah sgt nak buat2 ayat ni...sedangkan bnyak je bnda yg nk dikongsikan~~
sempena ngn tahun baru masihi ni...try gak nk berblog ni..heee...cite sal awl tahun 2011 ni..btol ckp my sygnes(1st admin)...bnyk bnda yg da kitaorang lalui...pahit manis semua kitaorang tempuhi..tp..2 & 3 hari yg lepas...kitaorang di uji ngn stu ujian yg besar untk relationship yg kitaorang bina ni.... 
HUUH..selepas bertungkus lumus untk selesaikan masaalah ni..ALHAMDULILLAH dapat gak kami tempuhi...thnkz to my sygnes..terima kasih gak 4 my sygness ni..sbb sudi terima seadanye..terima kekurangn yg ad pda diri ni....cerita sal ujian yg kami tempuhi ni...biarla ia mnjadi rahsia dan mnjadi tenaga pda kami untk melompat lebey tinggi...hehe...

huuuh...tahun 2011 ni..bnyk bnda yg perlu diubah...dari buruk mnjadi baek dan dari baek untk mnjadi lebey baek...so..sama2 la kite berusaha kearah kebaekan....

my 2011 wishlist~~
  • simple je..just mau jd lebey baek dari yg lepas...
  • berjaya dlm hidup n pmblajaran
  • merialisasikan my sygnes wishlist no.1,no.5,no.6 and no.7..hehe

so..4 th 1st time ni...stakat ni je leh kongsi bersama...nk test power jer..heee..xpe..laen kali leh cuba lagi~~
hee...sorry luv...dr dulu lg nak upload pic ni....sorry lmbat upload tao...but...i like this pic...
ly sygnes~~

p/s...segala angan2 yg kite cipta 2 bukan lg angan2 mat jenin...itu ialah cita2 dan harapan kpda kite disertakan dengan usaha yg keras...